Metodistkirken en voksende kirke og et af verdens største kirkesamfund med mere end 80 mio. Medlemmer.

Vi bekender den kristne tro, som den kommer til udtryk i de historiske kristne bekendelser.

Vi tilhører den protestantiske del af kristenheden og beskriver os selv som moderate og ikke fundamentalistiske.

Vi værdsætter fornuften og moderne videnskab, og ser på Bibelen som en guide og rettesnor for tro og liv.

Vi ved, at alt i verden ikke er sort eller hvidt, derfor er vi villige til at stille spørgsmål og kæmpe med de vanskelige emner, og vi gør det med indlevelse, respekt og forståelse.

Vi lægger vægt på en personlig tro, som kommer til udtryk i et konkret engagement i og for verden omkring os, hvor vores fokus er på medmenneskelighed og socialt ansvar.

Vi værdsætter relevant og god forkyndelse, levende gudstjenester, og har smågrupper hvor mennesker kan støtte hinanden og udvikles i deres tro.

Vi praktiserer barnedåb, og nadveren er åben for alle. Metodistkirken tilbyder alle kirkelige handlinger dåb, konfirmation, vielse og begravelse med borgerlig gyldighed.

Arbejdet med børn og unge er en væsentlig del af Metodistkirken i Danmark. Derfor har vi Metodistkirkens Børne- og Ungdomsforbund (MBUF), som …

Missions- og bistandsarbejde er en vigtig del af Metodistkirkens arbejde i Danmark og i udlandet.

Metodistkirken i Norden og Baltikum har 20.000 medlemmer i 131 lokale kirker. I Danmark er der 2.000 medlemmer i 11 lokale kirker.

Frikirke

Metodistkirken er en frikirke. Det betyder, vi er uafhængige af staten og ikke modtager økonomisk støtte fra den. Metodistkirken er selvfølgelig underlagt dansk lov. Metodistkirken har siden 1865 været et statsanerkendt trossamfund i Danmark med ret til at foretage dåb,  konfirmation, vielse og begravelse med borgerlig gyldighed.

Læs mere om Metodistkirken som statsanerkendt kirke samfund  (link til “Metodistkirken er et statsanerkendt kirkesamfund”)

Modtag Metodistkirkens nyhedsbrev

Find din lokale menighed

Find din lokale metodistkirke

 • Den internationale menighed

  Rigensgade 19

  1316 København K

  koebenhavn.international@metodistkirken.dk

  jerusalemskirken.dk

 • Solrød

  Solrød Frikirke

  Solrød Frikirke har ingen fast adresse, men afholder de fleste arrangementer på Solrød Gl. Skole, Højagervænget 31, 2680 Solrød Strand.

  solroed@metodistkirken.dk

  solrodfrikirke.dk